Luontoretket

Hyvinvointia luonnosta - huikea kokemus luonnon keskellä, aistit avoimina uusiin elämyksiin

Haluaisimme jakaa Teille hienon kokemuksen Suomen luonnon aarteista: neljä vuodenaikaa, muuttolinnut keväisin ja syksyisin, valoisa kesä, keskiyön aurinko, maukkaat marjat, luonnon tuoksut, erilaiset suot ja metsät, pimeät syksyn yöt, ruska-aika, valoisat kuutamoyöt, sinervä kaamos ja puhdas lumi, revontulet.

Yrityksemme sijaitsee Siikajoen kunnassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja on toiminut pitkään eri aloilla. Meillä on paljon kokemusta ryhmämatkoista ja luontoretkistä kotimaassamme ja ulkomailla. Tarjoamme yksilöllistä, laadukasta palvelua pienille ryhmille.

Mielellämme jaamme arkeamme mukavien asiakkaiden kanssa tarjoten kuljetusta, majoitusta ja erilaisia elämyspalveluita luonnon keskellä, päivittäistä saunomista unohtamatta.
Kuljetukset luontoretkille hoituvat pienoisbussillamme turvallisesti ja ammattitaidolla.

tykkypuut, latu

Vuodenajasta riippuen luontoretken teema voi olla erilainen, esimerkiksi:

  • marjastusretki hillasuolle tai puolukkametsään, 
  • suokävely, 
  • hiihtoretki keväthangilla, 
  • pyöräily, 
  • revontulien ”metsästys”, 
  • muuttolinnut, 
  • yllätyksellinen kuutamovaellus.
 

Nautitaan hiljaisuudesta ja rentouttavasta liikunnasta luonnon keskellä. Myös avotulella voidaan valmistaa ruokaa sekä paistaa jälkiruoaksi lätyt ja kiehauttaa nokipannukahvit.

Vastuullinen luonnossa liikkuminen on jokaisen oikeus riippumatta kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Suomen luonnossa saa: hiihtää, kävellä, pyöräillä, ratsastaa, oleskella, yöpyä, poimia luonnonmarjoja, sieniä, rauhoittamattomia kasveja veneillä, uida, kulkea jäällä, pilkkiä, onkia.

Luontoretkestämme jää vain jalanjälkiä, ei roskia! Tarvitsee vain tulla ja olla.

Retkipäiviinne voimme yhdessä suunnitella majoittumisenne esim. mökissä keskellä kauneinta luontoa joen ja lammen äärellä, sekä ruokailut ym. Luontoretkipäivän päätteeksi lämmitämme saunan. Voitte valita joko perinteisen suomalaisen jatkuvalämmitteisen (ranta)saunan, pienen tosi kuuman mökkisaunan, kivisaunan, telttasaunan, savusaunan jne.

Majoittuminen retken luonteen ja keston mukaan mökissä, kodassa, teltassa tai laavussa luonnon keskellä.

Ottakaa yhteyttä ja suunnitellaan Teidän näköisenne retki!

Marjastus

Suomessa marjastaminen on jokaisen oikeus.
Oppaamme avulla voit löytää hyviä marjapaikkoja ja saat opastusta oikeista varusteista ym. ja ohjeita turvalliseen marjaretkeen sekä mahdollisten riskien tiedostamiseen ja minimoimiseen.

Hillat l. lakat l. suomuuraimet ja mustikat kypsyvät kerättäviksi heinäkuussa, puolukat ja kaarnikat l. variksenmarjat elokuussa. Karpaloita kerätään suolla joko myöhään syksyllä tai keväällä lumien sulamisen jälkeen.
Alkukesästä Suomen luonnosta voi myös kerätä monia syötäviä kasveja ja yrttejä.

Hillat metsässä

Vaellus kuutamoyönä

Kuun valossa patikoiden, nuotiolle istumaan, rauhoittumaan yön äänien ja tunnelman äärelle nokipannukahvin ja lättyjen valmistuessa. Voidaan myös jäädä luontoon koko yöksi ”revontulien metsästykseen”.
Kuutamoyön vaellukseen voi liittyä yllättävä tarina ja mieleen painuva kohtaaminen luonnossa.

Lumikenkäily-, umpihankihiihtoretki tai liikkuminen keväällä kestohangilla suksilla tai jopa polkupyörällä. Maastossa pyöräillen merkityillä reiteillä tai metsäpolkuja ja poropolkuja vapaasti liikkuen.

Autiotupa kuutamolla

Retket vesillä ja kalastus

Melontaa kajakilla, kanootilla tai soutuveneellä kauniilla, kalaisalla Livojoella tai pienellä lammella sekä Siikajoella samalla vaikka kalastaen (luvat).

Jokaisen oikeuksien nojalla onginta ja pilkkiminen ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia, joita on luontoretkellämme mahdollisuus harrastaa myös omatoimisesti. Tiedostamme vastuullisuuden, saaliskalan käsittelyn asianmukaisesti ja kunnioittavasti. Laki kieltää aiheuttamasta tarpeetonta kärsimystä eläimille, myös kaloille.

Päivän kruunaavat kalajutut veden äärellä nuotiolla istuen ja auringonlaskua ihaillen.

kalastaja, usva, järvi

Muut aktiviteetit

Tilauksesta myös muita elämyksiä ja aktiviteetteja yhteistyökumppaneiltamme, esim. poro- ja husky-safarit, ratsastus, rekiretket, monenlaiset kotieläimet, kotieläinpuistot, Ranua Zoo, Napapiiri, Joulupukki, Syöte, taidekäsityöt ym.

Esimerkki kesäisestä päiväretkestä

Nuotiopaikka ja laavu järvenrannassa
Kuljetus lentoasemalta, juna- tai linja-autoasemalta majoituskohteeseen aamiaiselle / lounaalle. Majoittumisen jälkeen reppuun pakataan retkieväät. Liikutaan puhtaassa luonnossa kokeneen oppaan johdolla, nautitaan ja kuunnellaan luonnon äänimaisemaa. Retken luonne voi olla hyvinkin erilainen vuodenajasta ja jopa sääolosuhteista riippuen. Sään salliessa valmistamme päivällisen avotulella ja jälkiruoaksi lätyt ja nokipannukahvit. Rauhallista jutustelua ja tarinoita. Majoituspaikkaan palattuamme lämmitämme valitsemanne saunan. Saunan lämpiämistä odotellessa mahdollisuus pelata frisbee-golfia tai erilaisia pihapelejä: mölkky, kettingin heitto, boccia ym. Lämpöisten löylyjen jälkeen on aikaa yhdessäololle ja palautekeskusteluille, maukasta iltapalaa nautiskellen. Lopuksi käydään läpi seuraavalle päivälle aiemmin sovittua ohjelmaa ja tarvittaessa tehdään suunnitelmiin muutoksia. Mukavan retkipäivän päätteeksi makoisille yöunille ja aamulla jälleen uudelle, erilaiselle ikimuistoiselle retkelle.